contur

contur

miercuri, 18 martie 2015

Trei snururi de apa baubila


M-am intrebat ce este cu apa. Stiam eu ca se ocupa cineva de ea si ne-o livreaza curatata, de orice ar fi impanzit-o pe traseu, si eliberata cu eticheta finala "bun de baut". De stiut este ca, daca apa pe care o bem nu contine tot felul de elemente si substante toxice pentru organism provenite in special din poluarea mediului, ea ar trebui insa sa contina mineralele Ca, Mg, Na, K si Iod. O apa fara iod conduce la dereglari hormonale  care determina boli de tiroida iar lipsa mineralelor Na si K in special conduce la dezechilibre electrolitice in organism la nivelul celulei si disfunctii metabolice cu diferite boli asociate. In ultimul timp ni se transmit tot mai mult informatii ca nivelul poluarii mediului a crescut si ca epurarea apelor nu mai este calitativa astfel incat ne-am trezi in pahar cu ppm de substante impure nedizolvate in apa, peste limita normal admisa. Si la o asa problema se gasesc intreprinzatori sa ne ajute sa ne pastram sanatatea oferindu-ne filtre pentru apa pe care sa ni le montam personal acasa. Exista o varietate de filtre si fiecare isi ofera avantajele, dar cel mai tare este cand spun: noi va dam o apa pura. Treaba asta cu puritatea este ametitoare. Vine din pamant sa stiti si se stropeste cu vazduh. Si cum omul si-ar dori ceva care sa nu-i faca rau cu nimic, se gandeste ca chestia asta cu pura e de-a dreptul elixir. Apa nu mai are chiar nimic in ea dupa ce pui filtrul minune, este chioara si chiar foarte cristalina. Acum sa fim rationali. Nu ne dorim sa nu contina nimic toxic? Ba da. Dar chiar nu numai ca le opreste pe cele periculoase in sistemul complex de straturi, dar si pe cele necesare organismului ( Na, K, Ca, Mg, Iod). Pentru ca nu face selectie si nu are specificitate. 
Niste binevoitori ne sfatuiesc facand cu ochiul: hai ca va suplimentati prin alimentatie. Oaa! Nici iarna nu-i ca vara, nici apa ca mancarea. Organismul asta vrea Na si K din apa, pe langa orice alte inghitiri iar cu iodul pas de-l ai la indemana zilnic din alimente si tot apa este de baza. Un astfel de filtru este utilizat in laboratoarele chimice, biochimice, medicale care folosesc apa pura in activitatea lor si, deci, spre acestea ar trebui mai degraba indreptata oferta decat la consumul individual de apa. Asa ca daca suntem amenintati ca vom face pietre la rinichi datorita unei ape netratate suficient odata cu cresterea poluarii, cu filtrele purificatoare ajutatoare ne vom indrepta spre alte boli, de tiroida si cele rezultate din dezechilibre electrolitice si metabolice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu